Enlaira’t, Escola de vol de la natura. Casal d’estiu 2018

Aquest any  el casal ambiental d’estiu tenia com a objectius específics:  conèixer els ocells i el seu món i aprendre a identificar-los. És per això que  la temàtica per conduir-nos cap aquest tema s’ha centrat en una escola de vol i els principals professionals del sector, els ocells.

Amb ells i els treballadors de l’aeroport de Fundació Emys (els monitors), més de 80 participants (els infants), d’entre 3 i 11 anys del territori,  s’han endinsat en:

  • els tipus d’ocells que volen per l’espai aeri
  • les diferents companyies (aquàtics, migradors, rapinyaires, exòtics….)
  • els diferents tipus d’aeroport (basses, camps, boscos…)
  • sistemes de comunicació i identificació (cant, plumatge, rastres…)
  • les adversitats que es troben (contaminació, reducció d’hàbitats, invasors…)

Aquests  aprenentatges els hem treballat des de diferents metodologies com el joc, activitats dirigides, el joc simbòlic, la descoberta de l’entorn, les excursions, la creativitat, la visita d’externs… A partir de grups d’edat i en funció de les inquietuds i motivacions de cada infant.

Podríem comentar moltes de les coses que hem fet al llarg de les 8 setmanes que ha durat l’Escola de vol. No obstant això, destaquem la sortida al Cim d’Àguiles, l’anellament d’ocells amb en Miquel Àngel, la visita inesperada d’un mussol jove i l’alliberament d’un bernat pescaire amb els Agents Rurals.

Estem molt contents i valorem molt satisfactòriament aquesta edició i esperem que ara els alumnes de l’escola passegin pel bosc, mirin el cel, pedalin per un camí, mirin per la finestra… vegin més enllà d’un reguitzell de plomes i reconeguin i estimin aquests animalons.

A volar!!

 

Amb el suport de l’Ajuntament de Riudarenes

Comparteix
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email