EDUCACIÓ AMBIENTAL

La  sensibilització mediambiental, mitjançant el coneixement  i la interacció pràctica amb la natura, és una de les finalitats  essencials de la Fundació Emys. És per aquest motiu que la pràctica educativa permanent ha estat i és intrínseca al projecte de l'entitat.

 

Treballemen l’educació i sensibilització d’infants i adults, en educació reclada i en el lleure, especialista i generalista.

CAN MORAGUES

Can Moragues és una finca rural situada a Riudarenes on la Fundació Emys ha creat el Centre pel Desenvolupament Sostenible.  En aquest punt  l’entitat  i  realitza  les  seves  activitats  de  formació  i  educació ambiental,  treballant  l’alimentació  ecològica,  la  bioconstrucció  i  el naturalisme. Alhora  el  centre  disposa  d’un  centre  de  processat  de  verdure  si fruites  ecològiques  de  proximitat  gestionat  per  persones  de  col·lectius desafavorits.

MELMELADES CAN MORAGUES

OFERTA EDUCATIVA

La Fundació Emys disposa d'una oferta de tallers pensats per a nois i noies d'entre 4 i 16 anys per tal d'apropar-los a la riquesa del  patrimoni natural català. Un dels objectius d'aquesta formació és  potenciar l'actitud crítica i l'acció social entre aquests joves.

 

Els tallers, que poden dirigir-se tant a centres escolars com a entitats  de lleure, està especialment pensada per satisfer les necessitats de la província de Girona. Les activitats s'ofereixen en una doble modalitat:  tallers en el centre o tallers en els espais gestionats per la Fundació Emys a Riudarenes.

TALLERS I ACTIVITATS (pdf)

PROJECTE EDUCATIU (pdf)

TORTUGA D’ESTANY

La tortuga d’estany és l’espècies bandera de l’entitat. Per ajudar a la seva conservació, s’han realitzat dos projectes amb la participació de Limnos i la col·laboració de diverses entitats representatives de Catalunya, amb la intenció de ajudar al coneixement de l’espèice.

 

Així doncs disposem de tallers, activitats i jocs per a públic escolar i lleure d’infnats adolescents i adults.

WEB TORTUGA D’ESTANY

CANVI CLIMÀTIC

I CANVI GLOBAL

El canvi climàtic afecta de forma molt severa al patrimoni natural al nostre país, especialment en zones humides, ecosistemes d’alt valor natural.

 

Fundació Emys disposa d’una exposició permanent a  Can Moragues on  treballa  els  conceptes  com  Resiliència  Climàtica,  Canvi  Global  o Canvi Climàtic. Alhora disposem de material educatiu on-line per tal que els centres eductius puguin treballar aquesta temàtica.

BIOCONSTRUCCIÓ

Orígens Escola de Bioconstrucció i la Fundació Emys treballen de forma conjunta per a promoure aspectes de sostenibilitat ambiental, en aquest cas, relacionat amb la bioconstrucció en el marc de Can Moragues.

 

Així doncs des de 2014 es realitzen accions de formació i conscienciació de joves i adults en el camp de la construcció sostenible amb materials locals.

INSCRIPCIONS

AGRICULTURA ECOLÒGICA

L’agricultura és una pràctica que té una alta relació amb el territori. Una mala gestió agrícola pot afectar greument la conservació de la biodiversitat del territori però una bona pràctica agrícola pot afavorir considerablement la seva conservació.

 

Per això des de Fundació Emys promovem l’agroecologia i l’agricultura ecològica d’alt valor natural amb cursos de formació per a experts i tallers i xerrades formatives per a ciutadans i famílies.

CURSOS AGRICULTURA ECOLÒGICA

TALLERS D’AGRICULTURA ECOLÒGICA

CINEMA I MEDI AMBIENT

Fundació Emys i el Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient (FICMA) treballen de forma conjunta en el marc de Can Moragues per a promoure l’educació i conscienciació ambiental mitjançant el cinema.

 

En aquest sentit Fundació Emys i FICMA disposen d’una hemeroteca ambiental i estan preparant una oferta formativa per a promoure la conscienciació ambeintal a través del setè art.

ACTIVITATS