Resifarms: promovent agroecosistemes resilients!

CALENDARI:

INICI: Setembre 2019

FINAL: Febrer 2022

 

OBJECTIUS:

  • Crear una guia gratuïta, pràctica i accessible, adreçada a agricultors, tècnics agrícoles, entitats de custòdia o entitats vinculades al desenvolupament rural per gestionar adequadament aquestes parts no productives de la finca, promovent la conservació i la sanitat i productivitat agrícoles. Aquesta guia anirà acompanyada de vídeos de suport i de sistemes d’auto-avaluació, i serà traduïda a tots els idiomes de les entitats participants.
  • Realitzar formacions pràctiques i gratuïtes als col·lectius esmentats per formar-los en l’ implementació de mesures de gestió.
  • Crear una fitxa tipus per recopilar exemples de finques que gestionen adequadament les seves parts no productives i promouen la biodiversitat.
  • Detectar punts de millora en les polítiques públiques pel foment d’aquestes mesures de gestió.

 

PRESSUPOST:

  • PRESSUPOST TOTAL DEL PROJECTE: 133.702€
  • FINANÇADORS:
    • SEPIE

COL·LABORADORS:

Xarxa de Custòdia de la Natura

Fundatia ADEPT (Romania)

Conservatoire des Espaces Naturels du Languedoc-Roussillon (França)

Comitato per le Oasi WWF dell’Area Fiorentina (Itàlia)

Český Svaz Ochránců Přírody (Txèquia)

 

RESUM:

Iniciem un projecte europeu Erasmus + anomenat Resilient Farmlands: Promoting education to boost ecosystem services of non-productive farmlands. (Agroecosistemes resilients: promovent la formació per fomentar els serveis ecosistèmics derivats de les zones no productives dels espais agraris). El projecte RESIFARMS és liderat per la Fundació Emys i compta també amb la participació d’organitzacions de cinc països europeus.

El 40% de la superfície de la Unió Europea són finques agràries, fet que converteix als agricultors en els principals gestors del territori. L’agricultura té una gran influència sobre el medi, i és capaç d’afavorir o perjudicar la conservació de la natura en funció de com estigui orientada. En les finques agrícoles, una part del terreny es dedica al cultiu, però una part rellevant del terreny no és productiva, i està formada per ecosistemes tals com boscos, matollars, prats, marges, bases o regs. Aquestes zones, claus per la connectivitat del territori, la conservació de la biodiversitat, i el bon desenvolupament de l’activitat agrícola, no acostumen a ser gestionades adequadament.

 

RESULTATS (A FINALITZACIÓ DEL PROJECTE)

 

 

Ets agricultor, tècnic agrícola, tècnic de conservació i a tu o la teva entitat voldríeu aprendre mesures per a la promoció de la biodiversitat en els espais agraris? Escriu-nos a ander@fundacioemys.org i procurarem incloure’t a les activitats formatives que es desenvolupin en el sí de Resifarms!

Per a més informació: https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/projects/eplus-project-details/#project/2019-1-ES01-KA204-065581

Web del projecte: http://resifarms.eu/ca/

Patrocinadors:

 

Aquest projecte ha sigut finançat amb el recolzament de la Comissió Europea. Aquesta publicació és responsabilitat exclusiva del seu autor. La Comissió no es fa responsable del que es pugui fer amb la informació aquí difosa.

Pàgina web SEPIE

Comparteix
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email