CASAL AMBIENTAL D’ESTIU 2020 · RÈCORDS GUINNESS DEL MEDI NATURAL (CAN MORAGUES)

Activitats
Data: Del 29 de juny al 10 de setembre
Horari: De 8 a 14 hores
Lloc: Can Moragues, Riudarenes
Professorat: Tècnics Can Moragues
Preu: Depèn

El casal compleix tots els protocols de seguretat i higiene establerts per els Departaments de Joventut i Salut davant la situació del COVID-19 (https://www.estiuamblleure.cat/ca/protocols-guies-i-models-prevencio-i-seguretat/). També compleix els convenis salarials i el Decret 267/2016, de les activitats d’educació en el lleure en les quals participen menors de 18 anys.

Objectius
Els objectius que ens plantegem a l’hora de dur a terme aquesta tasca,  Tenint en compte el perfil de la nostra entitat, la tasca que ha anat desenvolupant al llarg d’aquests anys i l’experiència dels casals realitzats, són:

 • Conèixer i respectar el medi natural i especialment l’entorn de la Plana de la Selva amb curiositat i interès.
 • Potenciar la inquietud dels infants segons els seus interessos.
 • Educar en valors.
 • Aprendre significativament en un entorn lúdic i educatiu.
 • Adquirir hàbits d’autonomia en les activitats quotidianes tan individuals com grupals.
 • Fomentar el respecte per enfortir la cohesió del grup.

A nivell més específic, aquest any per la temàtica escollida, els objectius formulats són:

 • Conèixer les característiques de diferents hàbitats del món.
 • Descobrir diferents tipus d’animals i plantes que tenen característiques d’alló més sorprenents.
 • Aprendre a valorar les adaptacions dels éssers vius a l’entorn.
 • Adaptar les circumstàncies del moment degudes al Covid-19 de tal manera que els infants ho visquin de manera segura i alhora lliure.

Aquest any més que mai, el contacte amb la natura, aprendre amb i d’ella serà fonamental. És un espai de joc, però també d’aprenentatge, de convivència, terapèutic…

Edats
Nascuts del 2006 al 2014

Calendari
A partir del 29 de juny fins el 10 de setembre. (Sempre hi quan entrem en fase 3, sinó el casal començarà quan estiguem en aquesta fase)

Horari
De les 8 del matí a les 14 hores.

Grups i places
Hi haurà 30 places disponibles. Els infants estaran repartits en 3 grups de convivència, amb 10 infants a cada grup i dos monitors titulats per grup.

Metodologia
Aquest any el casal es farà única i exclusivament a la natura, concretament dins a la finca de Can Moragues. Hem habilitat un espai  de més de 500m2 per a cada grup, enmig de bosc, amb parts d’ombra i alguna zona de prat. Per a cada grup hi haurà un espai amb tendals en cas de pluja, un espai pels monitors i un espai per cada infant per tenir-hi les seves pertinences. La masia com a tal estarà tancada, només es farà servir per anar al lavabo o en casos de molta necessitat.

Estem fent educació en el lleure i el casal és un espai educatiu. Per tant, a  l’hora de fer la programació de les activitats, hem tingut en compte que es treballessin diferents aspectes i que alhora hi hagués un equilibri entre aquests (joc simbòlic, activitat física, llenguatge, creativitat, descoberta de l’entorn, entre d’altres). Aquest any, a més a més, a l’hora d’elaborar les activitats s’han tingut en compte totes les mesures que des del Departament de Joventut i el Departament de Salut ens han demanat en relació al Covid-19. L’equip rebrà també formacions específiques en relació al protocols, així com una formació en salut emocional.

Treballarem serens, empàtics, actuant des del sentit comú, tranquils, amb motivació i aprenent de la natura.

Eix d’animació general. Rècords Guinness del Medi Natural
Aquest any ens hem inspirat en la Guinness World Records, entitat que té com a visió convertir quelcom extraordinari en oficial, en quelcom reconegut. Nosaltres, com a membres de la Rècord Guinness del Medi Natural i membres del jurat, reconeixem les extraordinàries capacitats dels éssers vius. I ho fem perquè som l’autoritat reconeguda mundialment per fer aquesta tasca. I ho fem d’una manera rigorosa: investigant, medint i documentant-nos per validar aquesta vàlua i sobretot per donar-ho a conèixer per tal que ens serveixi d’inspiració a tots.

Al concurs d’aquest any es podrà presentar qualsevol cosa del medi natural (fulles, ocells, amfibis, rèptils, invertebrats, mamífers, meduses, roques, bolets…), i dedicarem cada una de les setmanes del casal, segons regió i hàbitat, a deliberar quins són els que cal ser reconeguts en aquesta edició tenint en compte: edat, toxicitat, velocitat, camuflatge, desplaçament, oïda, olfacte, lentitud i extrany. 

Per aquesta tasca hi haurà un equip de professionals (monitors, monitores i els infants) que descobriran a través de diferents metodologies cada una de les candidatures i decidiran plegats, amb infants com a jurat vinguts d’arreu, a qui atorguen els premis de l’edició 2020.

Cada dilluns es dedicarà una estona a posar en context a tots els infants perquè s’endinsin dins l’eix d’animació general per després treballar la temàtica en concret de la setmana.

Preu
64€/setmana (el pagament del casal es farà un cop  es confirmi que entrem en fase 3, més informació a coses a tenir en compte)

Nota important en relació al preu: Els preu ha pujat respecte l’any passat a causa de les mesures que ens demanen (desinfecció, higiene, material per cada grup de convivència, l’increment de monitors/es per grup, reducció del nombre d’infants). No obstant això, el preu és inferior al que tocaria gràcies al suport de l’Ajuntament de Riudarenes amb el qual s’ha rebaixat el preu en general per tots els participants (segons ens han informat aquest any no podíem fer aquesta diferenciació).

Lloc
El casal es farà a Can Moragues, Riudarenes

Coses a tenir en compte pel que fa a les inscripcions:

 • ES PRIORITZARAN LES INSCRIPCIONS DELS INFANTS QUE VINGUIN DUES SETMANES O MÉS.
 • LES INSCRIPCIONS ES FORMALITZARAN UN COP OMPLERT EL FORMULARI.
 • UN COP ENTREM EN FASE 3 S’HAURÀ DE FER EFECTIU EL PAGAMENT AMB MÀXIM 48 HORES AL Nº DE COMPTE SEGÜENT: ES10 2100 2761 3002 0002 0862
 • ABANS DE COMENÇAR EL CASAL ES REBRÀ UN CORREU AMB TOTA LA INFORMACIÓ QUE CALDRÀ QUE TOTES LES FAMÍLIES TINGUIN EN COMPTE I COMPLEIXIN.
 • Només es retornarà part de la inscripció si s’avisa de la baixa de l’infant amb un mínim de quinze dies d’antelació. En els casos que s’anul·li una setmana es retornarà el 70% de l’import si es compleix l’avís amb l’antelació mínima. I en el cas d’anul·lar la inscripció sencera es retornarà el 50% de l’import si s’avisa amb aquesta antelació.
 • En cas de contagi per Covid-19 tornarem el 50% de l’import durant els dies efectats, és a dir, que no s’hagi pogut assistir al casal,  per les famíles afectades.
 • Si no hi ha un mínim d’inscrits en alguna data  l’entitat valorarà si tira endavant l’activitat o no.
 • Aquestes inscripcions queden subjectes a les decisions que puguin prendre les autoritats competents en matèria de seguretat i salut.

Per més informació podeu escriure’ns a mcasalprim@fundacioemys.org

Comparteix
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

També et poden interessar