CASAL AMBIENTAL D’ESTIU SILS 2020

Activitats
Data: A partir del 29 de juny fins el 28 d’agost
Horari: de 2/4 de 9 a 2/4 de 2
Lloc: Escola Jacint Verdaguer, Sils
Professorat: Tècnics Can Moragues
Preu: 0

El casal compleix tots els protocols de seguretat i higiene establerts per els Departaments de Joventut i Salut davant la situació del COVID-19 (https://www.estiuamblleure.cat/ca/protocols-guies-i-models-prevencio-i-seguretat/). També compleix els convenis salarials i el Decret 267/2016, de les activitats d’educació en el lleure en les quals participen menors de 18 anys.

Objectius
Els objectius que ens plantegem a l’hora de dur a terme aquesta tasca. Tenint en compte el perfil de la nostra entitat, la tasca que ha anat desenvolupant al llarg d’aquests anys i l’experiència dels casals realitzats, són:

 • Conèixer i respectar el medi natural i especialment l’entorn de la Plana de la Selva amb curiositat i interès.
 • Potenciar la inquietud dels infants segons els seus interessos.
 • Educar en valors.
 • Aprendre significativament en un entorn lúdic i educatiu.
 • Adquirir hàbits d’autonomia en les activitats quotidianes tan individuals com grupals.
 • Fomentar el respecte per enfortir la cohesió del grup.

A nivell més específic, aquest any per la temàtica escollida, els objectius formulats són:

 • Conèixer les característiques de diferents hàbitats del món.
 • Descobrir diferents tipus d’animals i plantes que tenen característiques d’alló més sorprenents.
 • Aprendre a valorar les adaptacions dels éssers vius a l’entorn.
 • Adaptar les circumstàncies del moment degudes al Covid-19 de tal manera que els infants ho visquin de manera segura i alhora lliure.

Aquest any més que mai, el contacte amb la natura, aprendre amb i d’ella serà fonamental. És un espai de joc, però també d’aprenentatge, de convivència, terapèutic…

Edats
Nascuts del 2017 al 2008 (infants que han cursat de P3 a 6è de primària aquest curs 19/20)

Calendari
A partir del 29 de juny fins el 28 d’agost (Sempre hi quan entrem en fase 3, sinó el casal començarà quan estiguem en aquesta fase)

Horari
De 2/4 de 9 a 2/4 de 2

Grups i places
Places limitades.  Els infants estaran repartits en grups de convivència, amb 10 infants a cada grup i dos monitors per grup. Els grups es dividiran en petits, mitjans, grans i súpergrans.

Lloc
Escola Jacint Verdaguer

Metodologia
Estem fent educació en el lleure i el casal és un espai educatiu. Per tant, a  l’hora de fer la programació de les activitats, hem tingut en compte que es treballessin diferents aspectes i que alhora hi hagués un equilibri entre aquests (joc simbòlic, activitat física, llenguatge, creativitat, descoberta de l’entorn, entre d’altres). Aquest any, a més a més, a l’hora d’elaborar les activitats s’han tingut en compte totes les mesures que des del Departament de Joventut i el Departament de Salut ens han demanat en relació al Covid-19. L’equip rebrà també formacions específiques en relació al protocols, així com una formació en salut emocional.

Treballarem serens, empàtics, actuant des del sentit comú, tranquils, amb motivació i aprenent de la natura.

Eix d’animació general. Rècords Guinness del Medi Natural
Aquest any ens hem inspirat en la Guinness World Records, entitat que té com a visió convertir quelcom extraordinari en oficial, en quelcom reconegut. Nosaltres, com a membres de la Rècord Guinness del Medi Natural i membres del jurat, reconeixem les extraordinàries capacitats dels éssers vius. I ho fem perquè som l’autoritat reconeguda mundialment per fer aquesta tasca. I ho fem d’una manera rigorosa: investigant, medint i documentant-nos per validar aquesta vàlua i sobretot per donar-ho a conèixer per tal que ens serveixi d’inspiració a tots.

Al concurs d’aquest any es podrà presentar qualsevol cosa del medi natural (fulles, ocells, amfibis, rèptils, invertebrats, mamífers, meduses, roques, bolets…), i dedicarem cada una de les setmanes del casal, segons regió i hàbitat, a deliberar quins són els que cal ser reconeguts en aquesta edició tenint en compte: edat, toxicitat, velocitat, camuflatge, desplaçament, oïda, olfacte, lentitud i extrany. 

Per aquesta tasca hi haurà un equip de professionals (monitors, monitores i els infants) que descobriran a través de diferents metodologies cada una de les candidatures i decidiran plegats, amb infants com a jurat vinguts d’arreu, a qui atorguen els premis de l’edició 2020.

Cada dilluns es dedicarà una estona a posar en context a tots els infants perquè s’endinsin dins l’eix d’animació general per després treballar la temàtica en concret de la setmana.

Preus i descomptes
45€/setmana.

Si s’agafa una sola setmana o en el cas de no ser soci de cap AMPA (Els Estanys o Jacint Verdaguer) el preu es manté en 45€/setmana.

En el cas de ser socis de l’AMPA Els Estanys o Jacint Verdaguer el preu passa a ser de 40€/setmana.

Nota important en relació al preu: Aquests preus són possibles gràcies a l’aportació econòmica de l’Ajuntament de Sils i les AMPA’s de les escoles Els Estanys i Jacint Verdaguer.

Data límit inscripció
Fins a cobrir places

Coses a tenir en compte pel que fa a les inscripcions:

 • LES INSCRIPCIONS ES FORMALITZARAN UN COP OMPLERT EL FORMULARI I UN COP REVISADA LA INSCRIPCIÓ I LA DISPONIBILITAT DE PLACES REBEU LA CONFIRMACIÓ DE QUE TENIU LA PLAÇA.
 • UN COP ENTREM EN FASE 3 S’HAURÀ DE FER EFECTIU EL PAGAMENT AMB MÀXIM 48 HORES AL Nº DE COMPTE SEGÜENT: ES10 2100 2761 3002 0002 0862
 • ABANS DE COMENÇAR EL CASAL ES REBRÀ UN CORREU AMB TOTA LA INFORMACIÓ QUE CALDRÀ QUE TOTES LES FAMÍLIES TINGUIN EN COMPTE I COMPLEIXIN.
 • Les cancel·lacions amb menys de 15 dies d’antelació no implicaràn la devolució de cap import.
 • En cas de contagi per Covid-19 tornarem el 50% de l’import durant els dies afectats, és a dir, que no s’hagi pogut assistir al casal,  per les famíles afectades.
 • Si no hi ha un mínim d’inscrits en alguna data  l’entitat valorarà si tira endavant l’activitat o no.
 • Aquestes inscripcions queden subjectes a les decisions que puguin prendre les autoritats competents en matèria de seguretat i salut.

Per més informació podeu escriure’ns a mcasalprim@fundacioemys.org

Comparteix
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

També et poden interessar