CASAL AMBIENTAL D’ESTIU 2021 · BÈSTIES FANTÀSTIQUES I ON TROBAR-LES (SILS)

Activitats
Data: Del 28 de juny al 10 de setembre
Horari: De 2/4 de 9 2/4 de 2, o fins les 15 hores
Lloc: Escola Jacint Verdaguer, Sils
Professorat: Personal de Fundació Emys
Preu: Depèn

El casal complirà tots els protocols de seguretat i higiene establerts per els Departaments de Joventut i Salut davant la situació del COVID-19 (https://www.estiuamblleure.cat/ca/protocols-guies-i-models-prevencio-i-seguretat/). També compleix els convenis salarials i el Decret 267/2016, de les activitats d’educació en el lleure en les quals participen menors de 18 anys.

Objectius
Els objectius que ens plantegem a l’hora de dur a terme aquesta tasca,  tenint en compte el perfil de la nostra entitat, la tasca que ha anat desenvolupant al llarg d’aquests anys i l’experiència dels casals realitzats, són:

 • Conèixer i respectar el medi natural i especialment l’entorn de la Plana de la Selva amb curiositat i interès.
 • Potenciar la inquietud dels infants segons els seus interessos.
 • Educar en valors.
 • Aprendre significativament en un entorn lúdic i educatiu.
 • Adquirir hàbits d’autonomia en les activitats quotidianes tan individuals com grupals.
 • Fomentar el respecte per enfortir la cohesió del grup.

A nivell més específic, aquest any per la temàtica escollida, els objectius formulats són:

 • Conèixer els animals més amenaçats i en perill d’extinció del nostre territori
 • Conèixer la part màgica i fantàstica que tenen els éssers vius, la natura
 • Aprendre quines són les causes de que certs animals es trobin en situació de vulnerabilitat
 • Aprendre què es pot fer per ajudar a protegir i conservar aquestes espècies
 • Adaptar les circumstàncies del moment degudes al Covid-19 de tal manera que els infants ho visquin de manera segura i alhora lliure.

Aquest any, un any més i de fet sempre, el contacte amb la natura, aprendre amb i d’ella és fonamental. És un espai de joc, però també d’aprenentatge, de convivència, terapèutic…

Edats
Infants de 3 a 12 anys (infants que han cursat de P3 a 6è de primària aquest curs 20/21)

Calendari
A partir del 28 de juny fins el 10 de setembre. 

Horari
De 2/4 de 9 del matí a les 15 hores. Matí i menjador. L’horari de matí serà de 2/4 de 9 a 2/4 de 2  amb entrades i sortides esglaonades. I el mateix pel menjador de 13:30 a 15 hores.

Grups i places
Places limitades.  Els infants estaran repartits en grups de convivència, amb 10 infants a cada grup i dos monitors per grup.

Inscripcions
Inscripcions fins el 4/6. Llavors, es podran anar inscrivint les setmanes que quedin places lliures.

Metodologia
Estem fent educació en el lleure i el casal és un espai educatiu. Per tant, a  l’hora de fer la programació de les activitats, hem tingut en compte que es treballessin diferents aspectes i que alhora hi hagués un equilibri entre aquests (joc simbòlic, activitat física, llenguatge, creativitat, descoberta de l’entorn, entre d’altres). Aquest any, a més a més, a l’hora d’elaborar les activitats s’han tingut en compte totes les mesures que des del Departament de Joventut i el Departament de Salut ens han demanat en relació al Covid-19. L’equip rebrà també formacions específiques en relació al protocols, així com una formació en salut emocional.

Treballarem serens, empàtics, actuant des del sentit comú, tranquils, amb motivació i aprenent de la natura.

Eix d’animació general. Bèsties fantàstiques i on trobar-les.
Cada any mirem d’inspirar-nos a través de diferents fonts (pel·lícules, llibres, la pròpia natura, etc.) a l’hora de decidir quin serà el fil conductor que ens acompanyarà al llarg de les setmanes d’estiu.

Aquest any ens hem inspirat en el llibre de Bèsties fantàstiques i on trobar-les, escrit per la J.K Rowling, autora de la saga de Harry Potter.
L’autora escriu el llibre sota el pseudònim de Newt Scamander, el protagonista, el qual és un biòleg del món màgic, expert en màgicozoologia. El llibre escrit per en Newt serveix com a llibre de text pels alumnes de Hogwards.
A la classe de màgicozoologia d’aquest estiu a Sils hi haurà alumnes d’arreu, els quals desenvoluparan les seves capacitats d’observació, creació, imaginació, inspiració, conservació…. però no només es formaran en relació a les bèsties fantàstiques sinó que ens ajudaran amb la missió de protegir aquelles bèsties més vulnerables i en perill d’extinció a través de la màgia.
Els animals fantàstics els podem trobar en el nostre entorn des de sempre, però ens cal, a tots aquells que ens agrada aquest món, fer aquesta formació, per una banda, perquè descobrir la màgia de la natura i els seus éssers no és una tasca fàcil i no sempre es té l’oportunitat de que es realitzi aquesta formació a les nostres contrades. I per l’altra, ens cal, les bèsties juntament amb els mags, aliar-nos per protegir els més amenaçats i a nosaltres mateixos d’aquells que ens volen mal.
Cada setmana hi haurà bèsties noves per conèixer però també reptes per a fer-hi front (aviat, més informació).

Cada dilluns es dedicarà una estona a posar en context a tots els infants perquè s’endinsin dins l’eix d’animació general per després treballar la temàtica en concret de la setmana.

Preus
Matí no empadronats, no socis AFA’s Jacint Verdaguer o Els Estanys: 64€/setmana/infant
Matí empadronats, no socis AFA’s Jacint Verdaguer o Els Estanys: 45€/setmana/infant
Matí empadronats, socis AFA’s Jacint Verdaguer o Els Estanys: 40€/setmana/infant
Matí empadronats, socis AFA’s Jacint Verdaguer o Els Estanys, famílies monoparentals i/o nombroses: 35€/setmana/infant
Menjador: 18,5€/setmana/infant (amb carmanyola). Ho tirarem endavant si el Procicat autoritza que en aquests casos als casals puguin funcionar com les escoles.

Lloc
El casal es farà a l’Escola Jacint Verdaguer

Coses a tenir en compte pel que fa a les inscripcions:

 • LES INSCRIPCIONS ES FORMALITZARAN UN COP OMPLERT EL FORMULARI I FET EL PAGAMENT.
 • EL PAGAMENT S’HAURÀ DE FER AL Nº DE COMPTE SEGÜENT: ES10 2100 2761 3002 0002 0862. POSANT DE CONCEPTE: CASAL + LLOC +  NOM I COGNOMS INFANT.
 • Només es retornarà part de la inscripció si s’avisa de la baixa de l’infant amb un mínim de quinze dies d’antelació. En els casos que s’anul·li una setmana es retornarà el 50% de l’import si es compleix l’avís amb l’antelació mínima. I en el cas d’anul·lar la inscripció sencera es retornarà el 50% de l’import si s’avisa amb aquesta antelació.
 • En cas de contagi per Covid-19 tornarem el 50% de l’import durant els dies efectats, és a dir, que no s’hagi pogut assistir al casal,  per les famíles afectades.
 • Si no hi ha un mínim d’inscrits en alguna data  l’entitat valorarà si tira endavant l’activitat o no.
 • Aquestes inscripcions queden subjectes a les decisions que puguin prendre les autoritats competents en matèria de seguretat i salut.

Per més informació podeu escriure’ns a agnes@fundacioemys.org

Inscripcions obertes fins a cobrir places.

Comparteix
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

També et poden interessar