RECONEIXEMENT I PREPARATS AMB LES PLANTES MÀGIQUES DEL SOLSTICI

Activitats
Data: 15/06/2019
Horari: de 10:00 a 13:00 hores
Lloc: Can Moragues, Riudarenes
Professorat: Mercè Serra d’Olieu
Preu: Depèn

En aquest taller farem una volta de reconeixement de plantes remeieres que trobem pels volts de Sant Joan.

Observarem, tocarem, olorarem, tastarem i parlarem de diferents plantes i les seves propietats, però principalment ens centrarem i collirem herba de St. Joan (hipèric) i sàlvia.

Farem tots plegats preparats amb aquestes plantes, concretament prepararem oli de cop i pasta de dents.

El taller té una durada de 3 hores i el preu inclou tots els apunts i tot el material.

Cada infant s’emportarà una mostra dels preparats realitzats.

A mig taller es farà una pausa i un tast de melmelades de Can Moragues.

Mercè Serra d’Olieu
La Mercè va nèixer l’any 1977 a la Segarra. Es trasllada a Barcelona, l’any 1996, on el 2000, obté el Graduat Superior de Disseny Gràfic a l’escola Elisava (UPF). Després d’uns anys a la ciutat treballant en els camps del disseny i la il·lustració, l‘any 2006 torna a les arrels, a la terra, on s’instal·la en un petit llogaret, Sant Domí.
La tornada al “camp” la reconnecta amb la naturalesa i les plantes que l’habiten, creix en ella la passió per les plantes medicinals que feien servir els avis, la recol·lecció esdevé habitual i creomun jardí d’aromàtiques on puc observar els cicles de les plantes. També em formo, tant com autodidacta, preguntant a la “gent sàvia” dels pobles com amb cursos i tallers varis relacionats amb aquest fascinant món.

El 2014, crea el seu projecte empresarial personal: OLIEU amb la creació i venda de sabons artesans, ungüents terapèutics, coixins aromàtics, bàlsams labials, … L’oferta de productes s’ha anat ampliant i variant al llarg del temps. També comença a compartir els seus coneixements amb cursos i tallers de plantes remeieres, farmaciola natural, higiene personal, cosmètica natural i sabons artesans.

El 2017 participa en el programa JA T’HO FARÀS de TV3. http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/ja-tho-faras/cosmetica-natural/video/5672738/

 

Comparteix
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

També et poden interessar