TALLER D’ESTAMPACIÓ AMB TANINS NATURALS DE LES PLANTES I FRUITS

Activitats
Data: 23/02/2019
Horari: 11:00 a 13:30 hores
Lloc: Can Moragues, Riudarenes
Professorat: Mònica Dòria de Bonatinta estampació i tintura artesanal
Preu: 25€ (inclou tot el material per fer l’estampació i dues bosses del Flamenc)

Fins al segle XVIII, les robes es tintaven i estampaven amb colorants i pastes naturals. Aquests centenars de receptes naturals s’elaboraven a les “cuines de color” de tallers i fàbriques d’estampats.

Els tanins, substàncies amargues i astringents presents a moltes plantes, fruits i escorces, formaven part de moltes d’aquestes receptes naturals. Des de l’antiguitat l’home ha utilitzat els tanins per fixar color en els teixits, adobar pells i elaborar remeis medicinals.

En aquest taller coneixerem el bany d’anyil que ens dóna tonalitats blaves. Experimentarem i obtindrem color a partir dels tanins d’algunes fulles de plantes i pells de fruits que podem trobar en els boscos catalans.
Cadascú podrà decorar dues bosses de cotó orgànic El Flamenc, estampant i tintant tal i com feien antigament els tintorers artesans del color blau.

El taller inclou tot el material per fer l’estampació i dues bosses del Flamenc per anar a comprar a granel.

Cada adult pot anar acompanyat d’un infant i que aquest també participi del taller, estampant retalls de tela (cost 5€).

El Taller Bonatinta 
El projecte Bonatinta neix l’any 2015 fruit de la inquietud creativa i de la necessitat per rememorar antics oficis tèxtils i reivindicar l’ús de colorants no tòxics i l’ús de fibres tèxtils naturals seguint uns criteris ètics, socials i mediambientals.
Neix amb moltes ganes d’elaborar un producte de qualitat, especial, natural, saludable i solidari.

Més informació: https://estampatsbonatinta.wordpress.com/

El Flamenc
Les bosses EL FLAMENC es van gestar el 2009 a l’Àfrica, a Djibouti, el país més calorós del món. Com en tantes altres zones pobres, els arbres estan farcits de bosses de plàstic i les platges són un mar de deixalles. Així, les bosses de roba encarregades als tallers de la capital es van convertir en un bon regal per a companyes de feina i amics. Uns anys després, i a Catalunya, gaudir d’una natura sense bosses de plàstic segueix sent el nostre somni i propòsit. Perquè un dia tothom porti la seva bossa de roba per anar a comprar.
Les bosses són totes de cotó orgànic. I quan diem TOTES volem dir que ho és tot: l’etiqueta, el cordó, la cinta…, fins i tot el fil! I el teixit, per descomptat. Tot certificat OCCGuarantee.

Més informació: http://www.elflamenc.cat/

Comparteix
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

També et poden interessar