Tornen els assessoraments a les nostres productores en custòdia

Aquest 2021 han tornat les rondes d’assessoraments a productores en custòdia! Val la pena recordar que aquest camí es va iniciar entre 2017 i 2019, gràcies al patrocini de Fundación Daniel et Nina Carasso. En aquells moments es va donar recolzament en la planificació i productivitat de les seves finques, Assessorant en la recerca dels millors mecanismes i manejos per minimitzar les plagues i malalties, o com millorar la biodiversitat i la regeneració del sòl, per exemple. 

    

Aquest any 2021 i gràcies a la subvenció per Projectes d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT*), “Girona, Sistema Alimentari Sostenible”, s’estan portant a terme novament una sèrie d’assessoraments aquesta vegada amb l’objectiu d’integrar la part productiva de les finques custodiades amb els hàbitats semi-naturals. Això ens proporciona una millora de la biodiversitat substancial,en facilitar un disseny i maneig que permetin implementar serveis ecosistèmics integrats en la producció agrícola i ramadera ecològica d’alt valor natural. 

S’està revisant la metodologia d’aquests assessoraments, cercant noves fórmules que permetin millorar la rendibilitat de les productores, així com la implantació de les accions correctores o de millora que es determinen. Alhora s’estan implementat com a milllora eines d’avaluació com l’ECODIAG que permet fer una diagnosi de l’estat de conservació dels espais no productius de les finques agrícoles. Novament L’Espigall (Jordi Puig) ens acompanya per tal d’ampliar l’assessorament i integrar actuacions que per exemple es defineixen en la guia pràctica RESIFARMS en funció de les necessitats, capacitats i disposició de cada productora.

Comparteix
Partager sur facebook
Partager sur twitter
Partager sur linkedin
Partager sur pinterest
Partager sur whatsapp
Partager sur email