Escola de Naturalistes

CALENDARI

INICI: SETEMBRE 2019

OBJECTIUS:

La idea principal és acostar els infants a la natura, a través dels següents objectius:

 • La vinculació personal amb la natura
 • El coneixement profund, proper i complex d’aquesta
 • L’acció amb la presa de decisions responsables i adequades per contribuir a disminuir l’impacte de l’ésser humà en l’entorn

FINANÇADORS:

  • GRUP BATALLÉ
  • Les famílies dels participants

RESUM:

Durant l’any realitzem diferents activitats relacionades amb l’educació ambiental (casals, camps de treball, activitats per centres educatius…). No obstant això, arran d’un projecte d’educació ambiental hem engegat l’extraescolar de l’Escola de Naturalistes (EdN).

La idea principal és acostar els infants a la natura, a través dels següents objectius:

 • La vinculació personal amb la natura
 • El coneixement profund, proper i complex d’aquesta
 • L’acció amb la presa de decisions responsables i adequades per contribuir a disminuir l’impacte de l’ésser humà en l’entorn

L’Escola de Naturalistes està pensada per tots aquells infants que els agrada la Natura i/o que volen aprendre més sobre tot el que l’envolta.

És una activitat totalment pràctica, pensada per fer-se a l’aire lliure (al bosc, al camp, al riu,…), independentment de l’època de l’any, per tal d’aprendre a observar, escoltar, diferenciar… les estacions, les plantes, els animals….. ,…).  Tot això ho treballarem a través de diferents metodologies: l’experimentació, el joc, l’observació, l’estudi dels processos naturals, la creativitat, entre d’altres.

És per infants de 1er a 6è de primària, amb un màxim de 15 participants per grup i dos educadors ambientals. Per cada grup, hi ha 3 places becades per aquelles famílies interessades però que necessitin un suport. La durada de l’EdN és de dos hores setmanals. També es va plantejar per alumnes d’ESO però durant aquest curs no va sortir el grup per poder-ho tirar endavant.

A càrrec de l’entitat va tot el material necessari (salabrets, prismàtics, caçapapallones, guies de camp, microscopis, etc.).

Actualment, l’estem duent a terme als municipis de Sils i Riudarenes.

ACCIONS A REALITZAR:

 • Implementar l’Escola de Naturalistes com a extraescolar en els municipis de Riudarenes, Sils i Sta. Coloma de Farners
 • En els llocs on s’ha tirat endavant l’activitat dur a terme un cop a la setmana l’activitat.
 • Difondre i comunicar la tasca que fem per anar arribant a més infants i joves.

RESULTATS (A FINALS DE JUNY DEL 2020)

Per a més informació podeu dirigir-vos a l’apartat web de l’Escola de Naturalistes o veure el post al blog sobre aquest projecte.

 

 

 

Comparteix
Partager sur facebook
Partager sur twitter
Partager sur linkedin
Partager sur pinterest
Partager sur whatsapp
Partager sur email