EDUCACIÓ

La  sensibilització mediambiental, mitjançant el coneixement  i la interacció pràctica amb la natura, és una de les finalitats  essencials de la Fundació Emys. És per aquest motiu que la pràctica educativa permanent ha estat i és intrínseca al projecte de l’entitat  i a través d’ella (descoberta, xerrades a l’escola, sortides, etc.) ha pogut conformar-se, desenvolupar-se i consolidar-se. Treballem en l’educació i sensibilització d’infants i adults, en educació formal  i en el lleure, especialista i generalista.

El  projecte educatiu de l’entitat inclou accions destinades al desenvolupament de la consciència ambiental, el coneixement dels valors naturals i l’interès de conservar-los, la responsabilitat individual que tenim en aquesta conservació i les possibilitats d’acció al nostre abast.

Oferta educativa

La Fundació Emys disposa d’una oferta d’activitats pedagògiques pensada per a infants i joves,  per tal d’apropar-los a la riquesa del patrimoni natural català.
Els tallers es dirigeixen principalment a centres escolars, des d’infantil a cicles formatius de grau superior, però també poden realitzar-se a entitats  de lleure. La majoria d’activitats que s’ofereixen poden  ser realitzats en el centre, en els espais gestionats per l’entitat o altres espais. 

Formació tècnica i xerrades divulgatives

L’agricultura és una pràctica que té una profunda relació amb el territori. Una mala gestió agrícola pot afectar greument la conservació de la biodiversitat del territori, però una bona pràctica agrícola pot afavorir considerablement la seva conservació.

Per això promovem l’agroecologia i l’agricultura ecològica d’alt valor natural amb cursos de formació per a experts, tallers i xerrades formatives i divulgatives per a ciutadans i famílies.

Educació en el lleure

L’educació en el temps de lleure per l’entitat és molt important ja que ens permet, principalment a l’estiu, gaudir de la natura, el nostre entorn i  d’un temps de lleure de qualitat.

En aquest àmbit realitzem dos tipus d’activiats. Per una banda, el casal ambiental d’estiu per infants de 3 a 12 anys. I per l’altra, el camp de treball, per a joves de 14 a 17 anys.

Tortuga d'Estany

Conèixer la tortuga d’estany en profunditat és el primer pas per a educar en la seva conservació. La pàgina web de la tortuga d’estany té informació detallada sobre l’espècie i té contingut per a totes les edats i nivells.

A més, podem trobar un apartat amb recursos educatius molt complet on hi ha materials per a escoles però també per a families i voluntaris.

PROJECTES

Resifarms: promovent agroecosistemes resilients!

Iniciem un projecte europeu Erasmus + anomenat Resilient Farmlands: Promoting education to boost ecosystem services of non-productive farmlands. (Agroecosistemes resilients: promovent la formació per fomentar els serveis ecosistèmics derivats de les zones no productives dels espais agraris) El projecte RESIFARMS és liderat per la Fundació Emys i compta també amb la participació d’organitzacions de cinc… Llegeix més

Escola de Naturalistes

L’Escola de Naturalistes és un espai educatiu on la natura és la protagonista, per tal de generar un vincle entre els infants i joves amb la natura i amb les entitats d’educació ambiental més enllà de les activitats puntuals que es poden fer amb els centres educatius i les activitats que realitzem durant l’estiu. Té… Llegeix més

Curs horticultura ecològica (9ena edició)

Per novè any consecutiu, des de la Fundació Emys, realitzem la formació en agricultura ecològica amb l’objectiu que els participants aprenguin a menar un hort ecològic, i descobreixin les tècniques i eines que fan possible l’eficiència i garanteixin la qualitat del producte que estan produint. La formació també està reconeguda com a 3 crèdits de… Llegeix més
Aquests són tots els projectes de conservació
No more articles to load