EDUCACIÓ

La  sensibilització mediambiental, mitjançant el coneixement  i la interacció pràctica amb la natura, és una de les finalitats  essencials de la Fundació Emys. És per aquest motiu que la pràctica educativa permanent ha estat i és intrínseca al projecte de l’entitat  i a través d’ella (descoberta, xerrades a l’escola, sortides, etc.) ha pogut conformar-se, desenvolupar-se i consolidar-se. Treballem en l’educació i sensibilització d’infants i adults, en educació formal  i en el lleure, especialista i generalista.

El  projecte educatiu de l’entitat inclou accions destinades al desenvolupament de la consciència ambiental, el coneixement dels valors naturals i l’interès de conservar-los, la responsabilitat individual que tenim en aquesta conservació i les possibilitats d’acció al nostre abast.

Oferta educativa

La Fundació Emys disposa d’una oferta d’activitats pedagògiques pensada per a infants i joves,  per tal d’apropar-los a la riquesa del patrimoni natural català.
Els tallers es dirigeixen principalment a centres escolars, des d’infantil a cicles formatius de grau superior, però també poden realitzar-se a entitats  de lleure. La majoria d’activitats que s’ofereixen poden  ser realitzats en el centre, en els espais gestionats per l’entitat o altres espais. 

Formació tècnica i xerrades divulgatives

L’agricultura és una pràctica que té una profunda relació amb el territori. Una mala gestió agrícola pot afectar greument la conservació de la biodiversitat del territori, però una bona pràctica agrícola pot afavorir considerablement la seva conservació.

Per això promovem l’agroecologia i l’agricultura ecològica d’alt valor natural amb cursos de formació per a experts, tallers i xerrades formatives i divulgatives per a ciutadans i famílies.

Educació en el lleure

L’educació en el temps de lleure per l’entitat és molt important ja que ens permet, principalment a l’estiu, gaudir de la natura, el nostre entorn i  d’un temps de lleure de qualitat.

En aquest àmbit realitzem dos tipus d’activiats. Per una banda, el casal ambiental d’estiu per infants de 3 a 12 anys. I per l’altra, el camp de treball, per a joves de 14 a 17 anys.

PROJECTES

Curs horticultura ecològica (8ena edició)

Per vuitè any consecutiu, des de la Fundació Emys, realitzem la formació en agricultura ecològica amb l’objectiu que els participants aprenguin a menar un hort ecològic, i descobreixin les tècniques i eines que fan possible l’eficiència i garanteixin la qualitat del producte que estan produint. Com a novetat aquest any, la formació també està reconeguda… Llegeix més

Territori Singulars

Des de Fundació Emys col·laborem amb el desenvolupament del projecte que des de Idàira, Ecosol, Fundació Astres i quatre entitats ambientals més (GEPEC, Submon, GNF i La Sínia) estem duent a terme enguany. El projecte s’anomena Territoris Singulars i s’emmarca dins els projecte singulars de l’ateneu cooperatiu. El projecte es planteja en dues grans àrees:… Llegeix més

Enlaira’t, Escola de vol de la natura. Casal d’estiu 2018

Aquest any  el casal ambiental d’estiu tenia com a objectius específics:  conèixer els ocells i el seu món i aprendre a identificar-los. És per això que  la temàtica per conduir-nos cap aquest tema s’ha centrat en una escola de vol i els principals professionals del sector, els ocells. Amb ells i els treballadors de l’aeroport… Llegeix més
Aquests són tots els projectes de conservació
No more articles to load