EDUCACIÓ

La  sensibilització mediambiental, mitjançant el coneixement  i la interacció pràctica amb la natura, és una de les finalitats  essencials de la Fundació Emys. És per aquest motiu que la pràctica educativa permanent ha estat i és intrínseca al projecte de l’entitat  i a través d’ella (descoberta, xerrades a l’escola, sortides, etc.) ha pogut conformar-se, desenvolupar-se i consolidar-se. Treballem en l’educació i sensibilització d’infants i adults, en educació formal  i en el lleure, especialista i generalista.

El  projecte educatiu de l’entitat inclou accions destinades al desenvolupament de la consciència ambiental, el coneixement dels valors naturals i l’interès de conservar-los, la responsabilitat individual que tenim en aquesta conservació i les possibilitats d’acció al nostre abast.

Oferta educativa

La Fundació Emys disposa d’una oferta d’activitats pedagògiques pensada per a infants i joves,  per tal d’apropar-los a la riquesa del patrimoni natural català.
Els tallers es dirigeixen principalment a centres escolars, des d’infantil a cicles formatius de grau superior, però també poden realitzar-se a entitats  de lleure. La majoria d’activitats que s’ofereixen poden  ser realitzats en el centre, en els espais gestionats per l’entitat o altres espais. 

Formació tècnica i xerrades divulgatives

L’agricultura és una pràctica que té una profunda relació amb el territori. Una mala gestió agrícola pot afectar greument la conservació de la biodiversitat del territori, però una bona pràctica agrícola pot afavorir considerablement la seva conservació.

Per això promovem l’agroecologia i l’agricultura ecològica d’alt valor natural amb cursos de formació per a experts, tallers i xerrades formatives i divulgatives per a ciutadans i famílies.

Educació en el lleure

L’educació en el temps de lleure per l’entitat és molt important ja que ens permet, principalment a l’estiu, gaudir de la natura, el nostre entorn i  d’un temps de lleure de qualitat.

En aquest àmbit realitzem dos tipus d’activiats. Per una banda, el casal ambiental d’estiu per infants de 3 a 12 anys. I per l’altra, el camp de treball, per a joves de 14 a 17 anys.

Tortuga d'Estany

Conèixer la tortuga d’estany en profunditat és el primer pas per a educar en la seva conservació. La pàgina web de la tortuga d’estany té informació detallada sobre l’espècie i té contingut per a totes les edats i nivells.

A més, podem trobar un apartat amb recursos educatius molt complet on hi ha materials per a escoles però també per a families i voluntaris.

PROJECTES

Prevenció del malbaratament alimentari

CALENDARI: INICI: Gener 2019 FINAL: Desembre 2020 OBJECTIUS: Fer difusió sobre el malbaratament en les diferents baules de la cadena alimentària entre públic escolar, general i professional: Fer difusió sobre el malbaratament alimentari a través de tríptics. Un tríptic sobre el malbaratament alimentari previ a la seva arribada al consumidor i un altre enfocat per… Llegeix més

Resifarms: promovent agroecosistemes resilients!

CALENDARI: INICI: Setembre 2019 FINAL: Febrer 2022   OBJECTIUS: Crear una guia gratuïta, pràctica i accessible, adreçada a agricultors, tècnics agrícoles, entitats de custòdia o entitats vinculades al desenvolupament rural per gestionar adequadament aquestes parts no productives de la finca, promovent la conservació i la sanitat i productivitat agrícoles. Aquesta guia anirà acompanyada de vídeos… Llegeix més

Escola de Naturalistes

CALENDARI INICI: SETEMBRE 2019 OBJECTIUS: La idea principal és acostar els infants a la natura, a través dels següents objectius: La vinculació personal amb la natura El coneixement profund, proper i complex d’aquesta L’acció amb la presa de decisions responsables i adequades per contribuir a disminuir l’impacte de l’ésser humà en l’entorn FINANÇADORS: GRUP BATALLÉ Les… Llegeix més
Aquests són tots els projectes de conservació
No more articles to load